УКР РУС

Ахметов виставив на продаж усі свої літаки – Українська правда повідомила подробиці

15 серпня 2024 , 20:38 / Читать на русском

Журналіст Михайло Ткач провів розслідування, в якому йдеться про авіапарк власника Шахтаря Ріната Ахметова.

"1 травня 2024 року. Відень, Австрія. VIP-термінал аеропорту Швехат. На найвиднішому парковочному місці складно не помітити приватний аеробус А319. Абревіатура RLA на бортовому номері розшифровується як "Рінат Леонідович Ахметов".

Екс-хавбек Шахтаря пригадав моторошну зустріч з Ахметовим після автоголу в матчі з Динамо

Цей борт 2011 року зареєстрований на острові Аруба. Від початку повномасштабного вторгнення Росії літак майже не використовується і, за інформацією джерел Української правди серед європейських брокерів, цей борт наразі виставлено на продаж.

Редакції вдалося отримати відповідний буклет літака Ахметова, завдяки якому можна вперше побачити інтер'єр з конференц-залою, зоною відпочинку та спальнею. Напередодні повномасштабного вторгнення наприкінці січня 2022 року нам вдалося зафіксувати, як цим приватним аеробусом Ахметова двічі користувався ведучий і журналіст Дмитро Гордон для перельотів з Києва до Женеви й у зворотному напрямку.

За день до повномасштабного вторгнення Ахметов повернувся в Україну. Завдяки тим самим джерелам в авіаційній сфері нам вдалося дізнатися, що і другий борт Ахметова Falcon 7 також виставлено на продаж. Відповідний буклет виставленого на продаж літака, зареєстрованого на Британських Віргінських островах, також є у розпорядженні редакції.

У пресслужбі Ріната Ахметова на наш запит підтвердили: "Так, це правда. Усі літаки виставлено на продаж". А це означає, що і третій літак Ахметова – ще один Falcon 7 з бортовим номером P4-SCM – також виставлено на продаж. Цей борт також, як і аеробус, зареєстровано на Арубі", – йдеться на YouTube-каналі Української правди.