УКР РУС

Карпати знищили Кривбас у матчі з незабитим пенальті та струсом мозку

11 серпня 2024 , 17:32 / Читать на русском

У матчі 2-го туру УПЛ новачок еліти Карпати приймали на своєму полі бронзового призера минулого сезону – Кривбас.

УПЛ. 2-й тур

Карпати – Кривбас – 3:0

Голи: Шах, 39, Полегенько, 42, Чачуа, 80

Незабитий пенальті: Луньов (Кр), 19

Карпати, які у 1-му турі УПЛ розписали нульову нічию з Вересом, приймали Кривбас, що переміг на старті Чорноморець (1:0).

Рух феєрично стартував у новому сезоні, знищивши Оболонь – Краснопір забив екс-команді і травмувався

Кривбас за статусом вважався фаворитом, і підопічні Юрія Вернидуба з перших хвилин впевнено стали доводити своюю перевагу на полі.

Перший момент криворіжці створили вже на 9-й хвилині, коли Луньов вивів на ворота Кожушка, але той не зумів переграти воротаря господарів Кемкіна.

Через три хвилини Кемкін виграв ще одну дуель у Кожушка. Якби форварду гостей не забракло майстерності, на цей момент рахунок мав бути – 2:0 на користь гостей.

А на 19-й хвилині Кривбас отримав вже 100-відсотковий шанс забити: Бабогло у штрафному порушив правила на Хомченовському і арбітр призначив пенальті. Але Кемкін знову був на висоті – він відбив удар Луньова.

Кривбас і надалі тиснув, але без результату.

А з 38-ї хвилини у гостей почалися проблеми.

Спочатку поле залишив Твердохліб – він отримав травму у зіткненні з тим же Бабогло і, як стало відомо згодом, у півзахисника Кривбаса підозра на струс мозку.

А вже через хвилину криворіжці пропустили. Підлепенець протягнув м'яч по лінії штрафного, пробити не зумів, але м'яч відскочив до Шаха, який метрів з 17-ти пробив у лівий нижній кут. Кліщук не виручив.

Це був перший гол 19-річного нападника Карпат на дорослому рівні. Цікаво, що він з'явився у складі лише через дискваліфікацію більш досвідченого Костенка, який отримав червону картку у грі з Вересом.

Пройшло ще три хвили і рахунок став – 2:0. Масована атака Карпат закінчилася прострілом Чачуа на Клименка. Той відкинув м'яча трохи назад під удар Полегеньку, який пробив метрів з 20. М'яч зрикошетив від когось з захисників гостей і дезорієнтував Кліщука.

Цей відрізок у кінці першого тайму абсолютно деморалізував гостей і вони вже не оговтались до кінця матчу.

Під завісу гри Карпати забили утретє: Альварес пробив здалеку, Кліщук відбив перед собою, а Чачуа добив м'яч у ворота.

Карпати здобули першу перемогу в УПЛ-2024/25. Тепер на рахунку підопічних Владислава Лупашка 4 пункти. Кривбас, після перемоги у 1-му турі, зазнав першої поразки. Наразі у скарбничці команди 3 бали.