УКР РУС

"Довбик може забити 20 голів": італійський тренер поміркував щодо перспектив українця у Ромі

5 серпня 2024 , 09:31 / Читать на русском

Екс-тренер Шахтаря з фізичної підготовки Карло Ніколіні оцінив перспективи Артема Довбика у римському клубі.

"Довбик – гравець, якого я точно не відкривав. Усі, хто стежить за футболом, дізналися про нього два-три роки тому. Проблема з нами, італійцями, полягає у тому, що ми завжди чекаємо занадто багато підтверджень.

Довбик отримав першу оцінку від ЗМІ після спарингу з Олімпіакосом Яремчука

Артем зарекомендував себе ще раніше, тоді ціна на нього була більш прийнятною. Добре, що Жирона змогла його підписати. При цьому очевидно, що Довбик дуже хороший гравець. Якщо в Ромі Дібала і Суле зуміють з ним зігратися і зробити ті передачі, на які вони здатні, то Рома отримає відмінного фінішера в центрі нападу.

Чи потрібна буде Довбику акліматизація? Ми говоримо про гравця, який дуже добре проявив себе в Іспанії, а це, як ми знаємо, не найпростіша ліга. Однак там більше уваги приділяється забиванню голів, а не їхній відсутності, тому у нападників є перевага. Одним словом, можливо, Артему доведеться постати перед певними труднощами. Зокрема через те, що я говорив про його ціну: очікування від нього будуть дуже високі. Довбик не дитина, у нього, безумовно, є досвід, щоб впоратися з цим тиском. Мені теж цікаво подивитися на нього в Ромі.

Чи є Рома однією з тих команд, які найкраще підходять для розвитку його таланту, враховуючи філософію Де Россі? Безумовно, тому що спочатку він домігся успіху в СК Дніпро-1 саме завдяки певному типу гри, а потім торік у Жироні, де він приєднався до свого земляка Циганкова, який віддає багато передач. Тож виходячи з цього я бачу, що Довбик дуже добре інтегрується з характеристиками Дибали і Суле. Ці футболісти змушують оборону суперника напружуватись та можуть віддавати хороші асисти.

В іграх віч-на-віч із захисниками Артем може по-справжньому проявити свої фізичні якості та гру на завершальній стадії. Думаю, що Рома вибрала правильного центрального нападника.

Чи заб'є Довбик 20 голів в Італії за перший рік? Я бажаю йому успіхів, хоча думаю, що йому може бути важко досягти цих цифр відразу. Не стільки через його характеристики, скільки через те, що в Італії дуже важлива гра в обороні. Це також залежить від того, як Рома розпочне сезон: якщо результати та ентузіазм прийдуть одразу, то він зможе це зробити.

Артем – пенальтист, який щороку забиває чотири чи п'ять голів з пенальті. Також ми побачимо вимоги до нього з боку Де Россі: чи буде Довбик більше допомагати своїм партнерам по команді, чи зосередитися на завершенні атак", – цитує Ніколіні ТМW.