УКР РУС

Довбик обійшов Ярмоленка та став четвертим у рейтингу найдорожчих трансферів українців

2 серпня 2024 , 20:19 / Читать на русском

Нападник збірної України Артем Довбик офіційно став гравцем італійської Роми. Трансфер став четвертим найдорожчих серед українських гравців.

Трансфер форварда коштував римлянам 30,5 млн євро, ще 5,5 млн передбачено як бонуси. Контракт 27-річного українця розрахований до кінця сезону-2028/29.

Довбик офіційно став гравцем Роми – відео

За даними порталу Transfermarkt, перехід Артема став четвертим найдорожчим трансфером серед українців після Михайла Мудрика (70 млн, Челсі), Андрія Шевченка (43,9 млн, Челсі) та Олександра Зінченка (35 млн, Арсенал). У даному рейтингу Довбик обійшов Андрія Ярмоленка (25 млн, Боруссія Дортмунд).

Також, це п'ятий найдорожчий трансфер в історії Роми після Патріка Шика (40 млн, Сампдорія), Теммі Абрахама (41 млн, Челсі), Габріеля Батістути (36 млн, Фіорентина) та Антоніо Касано (31 млн, Барі).

Нагадаємо, що минулого сезону Довбик забив 24 голи та віддав 10 передач у 39 матчах (36 у Ла Лізі та 3 в Кубку Іспанії) за Жирону. Така результативність допомогла йому випередити всіх конкурентів у боротьбі за трофей Пічічі, яким нагороджується найкращий бомбардир чемпіонату Іспанії.