УКР РУС

Виконком УАФ офіційно ухвалив рішення про заміну СК Дніпро-1 в УПЛ

22 липня 2024 , 15:04 / Читать на русском

22 липня в Будинку футболу відбувся Виконком УАФ, який ухвалив рішення, що команда, яка замінить СК Дніпро-1 в УПЛ, визначиться у перехідному турнірі.

Рішення було оприлюднене на офіційному сайті УАФ. За основу було взято одну з пропозицій УПЛ, яка найбільше відповідає спортивним критеріям, адже у регламенті не передбачена ситуація, коли команда знімається зі змагань безпосередньо перед стартом сезону.

Заміну СК Дніпро-1 розіграють у "турнірі чотирьох"

Участь у перехідному турнірі візьмуть чотири команди – Минай, Металіст 1925, Лівий берег та Епіцентр. Переможець гратиме в УПЛ у сезоні-2024/2025.

Турнір складатиметься з півфіналів та фіналу, які пройдуть 26-го та 30 липня. Склад півфінальних пар буде визначено сліпим жеребкуванням. Якщо переможець не визначиться в основний час, то одразу буде проводитися серія післяматчевих пенальті.

Організацію матчів доручили УПЛ із залученням представників ПФЛ. Жеребкування півфінальних пар доручено провести УПЛ сьогодні, 22 липня.

Щодо прохання дніпрян зберегти професіональний статус, то клуб має звернутися в ПФЛ щодо членства в лізі й у разі позитивного рішення отримати право не брати участі в змаганнях цього сезону з можливістю повернення до змагань у ПФЛ у наступному сезоні за умови отримання відповідного атестату.

Виконком УАФ також затвердив принцип, що в наступному сезоні команди, які посіли в УПЛ останнє та передостанні місця, не можуть у разі виникнення подібної ситуації претендувати на збереження прописки в елітному дивізіоні. Це право надаватиметься клубам, що грали в перехідних матчах. Відповідні зміни до регламенту мають бути внесені найближчим часом.

Нагадаємо, що 19 липня відбулися Загальні збори учасників Української Прем’єр-ліги, які розглянули лист СК Дніпро-1 про зняття зі змагань у сезоні-2024/2025 та задовільнили його прохання.