УКР РУС

Екс-футболіст Динамо, який зі словами "Слава Україні" переміг росіян, завершив кар'єру у збірній

21 липня 2024 , 15:32 / Читать на русском

Колишній захисник київського Динамо Домагой Віда завершив кар'єру у збірній Хорватії.

"Домагой Віда прощається зі збірною Хорватії. Ми можемо сказати йому тільки велике дякуємо за все, що він зробив", – ідеться в повідомленні Хорватського футбольного союзу.

Мер Хмельницького заблокував перехід у Поділля вихованця Шахтаря, який грав у росії та збирався дзвонити Ахметову

Віда вперше зіграв за національну команду 23 травня 2010 року, коли замінив Даріо Срну на 75-й хвилині товариського матчу проти Уельсу. Всього у складі збірної Віда зіграв 105 матчів і забив 4 голи. Він став віце-чемпіоном світу 2018 року і посів третє місце на ЧС-2022.

Зазначимо, що у чвертьфіналі мундіалю-2018, що проходив у росії, хорвати вибили команду господарів. А після поєдинку Віда, який забив і з гри, і в серії пенальті, разом із Огнєном Вукоєвічем записали відео, де відзначили цю перемогу гаслом "Слава Україні!". Обидва гравці свого часу виступали за київське Динамо.

Віда виступав у київському клубі у 2013-2017 роках. Хорват провів за Динамо 103 матчі у всіх турнірах та забив 10 голів. У декількох матчах виводив команду на поле з капітанською пов'язкою.

Зараз Домагою 35 років, він захищає кольори клубу АЕК Афіни. Нинішній контракт Домагоя з греками розрахований до літа 2025 року з опцією продовження ще на рік.