УКР РУС

У Сербії вимагають відсторонити Вацка від футболу – через його спіч про суперника Динамо

18 липня 2024 , 00:05 / Читать на русском

У Сербії відчутно "підгоріло" від нещодавнього висловлювання українського телекоментатора Віктора Вацка про белградський Партизан.

Нагадаємо, український журналіст Віктор Вацко емоційно висловився про суперника київського Динамо у кваліфікації ЛЧ.

Прес-секретар збірної України залишив пост після 14 років роботи – до "синьо-жовтих" його запросив Маркевич

Вацку "накипіло" те, що Партизан зіграв товариський матч з ЦСКА, назвавши цю подію "братський кубок". Журналіст вкрай обурений, тому що суперник Динамо "наплювали на мораль та закон".

Також Вацко у своєму спічі закликав футболістів Динамо "розмазати суперника по газону", адже на кону у цих зустрічах буде не тільки футбольна перемога, а речі куди більш важливіші.

Як зазначає dynamo.kiev.ua, практично всі сербські ЗМІ відреагували на цей спіч, нервово називаючи його "скандалом", "ганьбою" тощо.

Але далі за всіх пішло видання Novosti.rs, яке опублікувало матеріал із таким заголовком про українського коментатора: "Цю людину слід терміново відсторонити від спорту".

"Українські ЗМІ останніми днями багато писали про матчі Динамо з Партизаном, особливо наголошуючи на національній нетерпимості, і більше за всіх це продемонстрував журналіст Віктор Вацко, який вельми відкрито продемонстрував свою ненависть до Партизана і Сербії. Вацко і раніше сіяв ненависть. Таким людям не місце в спорті", – написав, зокрема, сербський ЗМІ.