УКР РУС

Коноплянка офіційно завершив кар'єру футболіста: "Дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях"

17 липня 2024 , 14:42 / Читать на русском

Євген Коноплянка офіційно повісив бутси на цвях.

"Футбол для мене – більш ніж просто гра, більш ніж просто спорт чи змагання. Це велика частина мене, як людини, особистості і професіонала. Я дуже люблю цю гру і ціную кожен момент, який мені довелося пережити знаходячись на футбольному полі.

Коноплянка оголосив про повернення у спорт – але є нюанс

Та сьогодні я маю повідомити вам про те, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тож дякую усім, хто пройшов зі мною цей шлях, усім хто розділяв зі мною радість перемог та сум поразок, усім хто слідкував за мною і підтримував на полі та поза ним", – повідомив Коноплянка на своїй сторінці в Instagram. 

Також Євген додав, що зі спортом не прощається. Він разом із Романом Зозулею став засновником скаутської агенції для футболістів Talented Birds та створив кіберспортивну організацію kONO.ECF.

Останнім клубом Коноплянки став ЧФР Клуж, за який він відіграв 54 хвилини у 4 матчах, результативними діями не відзначився. Протягом своєї кар'єри Євген виступав за Дніпро, Севілью, Шальке, Шахтар і Краковію. У його активі також 87 матчів за національну команду України, в яких він забив 21 гол.