УКР РУС

Ярмоленко зустрівся з потенційним новачком Динамо – його може "вкрасти" інший клуб УПЛ

16 липня 2024 , 00:53 / Читать на русском

Динамо проявляє інтерес до вінгера СК Дніпро-1 Раміка Гаджиєва.

Ярмоленко провів перемовини з Гаджиєвим, який може приєднатися до Динамо. Про це повідомляє журналіст Михайло Співаковський у програмі ТаТоТаке.

Скандальний легіонер Динамо продовжив вештатися по орендах – тепер він гратиме в Китаї

"Зрозуміло, що в Гаджиєва чинний контракт з СК Дніпро-1 і, зрозуміло, що його по-хорошому потрібно викупати. Наскільки я знаю, Динамо та й Полісся були, а Динамо, думаю, досі зацікавлені в тому, щоб це зробити. Але, наскільки я розумію, є певні клуби, які думають про те, що Гаджиєва можна отримати за інші гроші, якщо СК Дніпро-1 найближчим часом отримає статус RIP (перестане існувати – прим.).

Вони думають, що хлопця можна взяти просто за платіж солідарності. Різниця між трансферною вартістю, якою її оцінює СК Дніпро-1, та платежем солідарності – приблизно в 10 разів. Кейс Гаджиєва трохи нагадує кейс Брагару з тією різницею, що в Брагару цей платіж був десь 440 тисяч, а Гаджиєва у рази менше.

А ще нагадує через те, що наскільки я знаю, з Гаджиєвим розмовляв персонально Андрій Ярмоленко. Він йому зателефонував, висловив свою позицію і позицію клубу. Як мені сказали, це не був відвертий тиск. Йому Ярмоленко сказав наприкінці: "Це твоє життя, твоя кар’єра, тож вирішуй сам". Це дуже важливо, тому що в нас клуби дуже часто забувають, що взагалі-то учать беруть 3 сторони – 2 клуби і футболіст. Кейс Піхальонка, який не пішов у Шахтар і обрав Динамо, показує, що воно десь навіть і працює.

Гаджиєв зараз на чемпіонаті Європи U-19, і рішення буде приймати тільки після 28 липня. Тіньовий фаворит в цих перегонах за Гаджиєва – Олександрія. Вона цікавиться Гаджиєвим. Новим спортивний директор Олександрії Іван Телько – він, здається, ексменеджер СК Дніпро-1, який добре знає всю академію. Перший тренер Гаджиєва Артур Курильченко теж, наскільки я знаю, співпрацює з Олександрією. Принаймні спортивний директор робитиме все, щоб гравець прийшов у клуб".