УКР РУС

Іспанія пробилася у фінал Євро-2024, обігравши Францію – Ямал забив шедевр, увійшов в історію та відправив додому Мбаппе

9 липня 2024 , 23:55 / Читать на русском

Збірна Іспанії стала першою фіналісткою Євро-2024.

ЧЄ-2024. 1/2 фіналу

Іспанія – Франція – 2:1

Голи: Ямал, 21, Ольмо, 25 – Коло Муані, 9

Іспанія краще розпочала поєдинок і вже на 5 хвилині могла виходити вперед. Ямал у своєму стилі акуратно закинув на дальню стійку, де першим вистрибнув Фабіан Руїс, але влучити головою не зумів.  Французів врятували лічені сантиметри. 

Легенда збірної Франції розніс Мбаппе перед півфіналом Євро-2024: "Він недостойний статусу капітана"

Буквально через декілька миттєвостей "Ле Бльо" провели схожу атаку й одразу забили. Мбаппе скопіював передачу Ямала і навісив за комірець захисників – точнісінько на голову Рандаля Коло Муані, який легко перестрибнув усіх візаві й переправив м'яч у сітку. Це перший гол Франції з гри на турнірі у Німеччині. 

"Фурія Роха" не розгубилась через невдачу і понеслась вперед. Продовжував тиснути 16-річний Ламін Ямал. В одній з атак він змістився ближче до центру, майстерними рухами розхитав Рабьо й божевільним ударом, від стійки, закрутив точно у ворота. Талановитий вінгер Барселони став наймолодшим автором забитого м'яча в історії Євро. 

Не встигли французи оговтатись від краси Ямала, як Іспанія забила вдруге за чотири хвилини. Дані Ольмо ефектним фінтом поглузував над Чуамені, зручно обробив собі під удар і цілив у дальній кут, де Жюль Кунде по інерції підправив у власні ворота. 

По перерві Іспанія знизила темп, але не дозволяла супернику створювати гострі моменти. Ніко Вільямс ледь не проскочив на порожні ворота – Майк Меньян в неймовірному підкаті відібрав м'яч. 

В одному з моментів іспанці влаштували пожежу у власному штрафному майданчику й ледь не пропустили. Тео Ернандес отримав чудовий шанс відзначитись, але з кута карної зони пробив вище. Ямал мав шанс повторити забитий гол і у стилі Ярмоленка крутив у дальню дев'ятку – м'яч пролетів над поперечкою. 

У підсумку "Ле Бльо" нічого не змогли протиставити опонентам, не створивши жодного гострого моменту в другому таймі. Іспанія майстерно втримала рахунок та пробилася у фінал Євро, де зіграє вп'яте у історії. Востаннє "Фурія Роха" перемагала на турнірі у 2012 році. Суперник іспанців у битві за титул визначиться у середу, 10 липня, у поєдинку Нідерланди – Іспанія.