УКР РУС

300 тисяч фанів вимагають переграти матч Іспанія – Німеччина на Євро-2024

7 липня 2024 , 14:45 / Читать на русском

Понад 300 тис. людей приєдналися до онлайн-петиції з вимогою перегравання чвертьфіналу чемпіонату Європи між збірними Іспанії та Німеччини.

Петиція ґрунтується на нібито численних неправильних рішеннях англійського арбітра Ентоні Тейлора, які призвели до поразки німецької команди з рахунком 1:2 після додаткового часу.

На Євро-2024 в штрафному можна грати рукою – Кукурелья, схоже, про це знав

Ініціатор, який на платформі виступає під ніком Erik V, наводить як приклад, серед іншого, й інцидент із грою рукою в додатковий час, інформує Sky Germany.

Нагадаємо, після удару Джамала Мусіали м'яч влучив у руку іспанця Марка Кукуреллі у штрафному майданчику, але Тейлор і його команда вирішили не призначати пенальті.

Пізніше ситуацію розтлумачив голова суддівського комітету УЄФА Роберто Розетті. Він зазначив, що в подібних епізодах судді не призначатимуть пенальті. Як приклад він навів ситуацію з матчу Ліги чемпіонів між Манчестер Сіті і РБ Лейпциг, коли м'яч влучив у руку захиснику німецького клубу Кастелло Люкеба.

"Це не є 11-метровим. Рука знаходиться близько до тіла в природному положенні. Гравець намагається уникнути контакту з м'ячем", – сказав Розетті.