УКР РУС

На Євро-2024 в штрафному можна грати рукою – Кукурелья, схоже, про це знав

6 липня 2024 , 12:49 / Читать на русском

Перед стартом Євро-2024 УЄФА змінила рекомендації щодо гри рукою у власному штрафному майданчику.

За даними ТаТоТаке, напередодні старту Євро-2024 куратор рефері УЄФА Роберто Розетті приїжджав до таборів кожної збірної та проводив зустрічі з футболістами, розповідаючи про нові суддівські рекомендації. Однією з тез Розетті було прохання не прибирати руки за спину у власному штрафному майданчику. Мовляв, грайте природно і ми не будемо вас карати.

Іспанія – Німеччина: відео голів та огляд матчу 1/8 фіналу Євро-2024

"Рекомендації УЄФА змінюються частіше, ніж графіки відключень електроенергії. Кукурелья (якщо, звісно, не намагався прибрати руку) про цю рекомендацію напевно пам'ятав, а ось гравці збірної Німеччини – мабуть, забули.

Цікаво інше – чи знають про нові примхи суддівського комітету УЄФА арбітри і клуби УПЛ та інших чемпіонатів? Новий сезон покаже", – йдеться у публікації в Telegram-каналі.

Нагадаємо, у матчі чвертьфіналу Євро-2024 Іспанія – Німеччина стався дуже спірний момент. На 106-й хвилині поєдинку за рахунку 1:1 Джамал Мусіала поцілив прямо у руку Марка Кукурельї, який знаходився в штрафному майданчику.

Рефері Ентоні Тейлор порушення правил тут не побачив, судді на системі VAR його рішення підтримали. А на 120-й Меріно ударом головою вивів іспанців в 1/2 фіналу.