УКР РУС

Жирона націлилася на двох зірок Шахтаря – вони мають замінити екс-лідерів

5 липня 2024 , 11:59 / Читать на русском

Іспанський клуб шукає підсилення в українському чемпіонаті перед стартом нового сезону.

Як повідомляє видання XCatalunya.cat, іспанський клуб зацікавлений у підписанні двох легіонерів Шахтаря. Мова йде про вінгера Кевіна та півзахисника Марлона Гомеса.

Жирона підшукала Довбику відразу дві заміни – серед варіантів є кривдник Луніна

Жирона надихнулася трансферами Віктора Циганкова та Артема Довбика з УПЛ, тому націлена повторити успішну стратегію. Клуб розглядає обох бразильців, як заміну для Савіо та Алейша Гарсії, які залишили команду в літнє трансферне вікно. У Савіо завершилась орендна угода, тому він повернувся до Труа, якому належав. Він може приєднатись до Манчестер Сіті. Гарсія вже офіційно став гравцем леверкузенського Байєра.

Каталонці готові до переговорів, але завадити трансферам можуть довгострокові контракти футболістів з донецьким клубом – до завершення 2028 року. Щоб підписати Кевіна та Марлона, Жироні доведеться заплатити значну суму, проте клуб може покрити ці розходи потенційним прибутком за участь у єврокубках та продажем гравців.

21-річний Кевін грає на позиції Савіо, у складі Шахтаря він провів 17 матчів, у яких відзначився 3 голами та 4 результативними передачами. На рахунку Марлона Гомеса за пів року гри за донецький 4 голи та один асист у 13 матчах. 

За кожного з цих легіонерів Шахтар віддав 12 мільйонів євро.