УКР РУС

Динамо вирішило розформувати жіночу команду – названа причина

5 липня 2024 , 10:59 / Читать на русском

Київське Динамо вже вдруге у своїй історії приймають таке рішення.

Столичний клуб вирішив розформувати жіночу команду. Про це повідомив офіційний сайт Всеукраїнської асоціації жіночого футболу України.

Рубчинський обрав номер у Динамо – сподівається на позитивну ауру попереднього власника

За наданою інформацією, "біло-сині" підписали договір співпраці зі СК Ладомир і, таким чином, знімають свою команду з участі в чемпіонаті України з футболу серед жіночих клубів Вищої ліги сезону 2024/25.

Нагадаємо, що жіноча команда Динамо була заснована у 1989 році на базі однойменного чоловічого клубу. У 1990 році вона дебютувала у Вищій лізі СРСР. Через два роки клуб став учасником дебютного розіграшу у Вищій лізі України, виграв чемпіонат і кубок України, ставши першим чемпіоном незалежної України. Наступного сезону клуб став другим, а наприкінці 1994 року, з приходом нового керівництва, жіночу команду клубу було розформовано.

Після 26-річної перерви, у сезоні 2020/21 років жіночий колектив Динамо був знову сформований. Команда стартувала у Першій лізі України. У минулому розіграші киянки фінішували на восьмій сходинці турнірної таблиці, посівши друге місце у групі другого етапу, Ладомир став шостим.