УКР РУС

Аргентина попри фейл Мессі вийшла в півфінал Копа Амеріка, вибивши Еквадор в серії пенальті

5 липня 2024 , 10:29 / Читать на русском

У першій зустрічі 1/4 фіналу Кубка Америки збірна Аргентини зустрілась зі збірною Еквадору.

Копа Амеріка-2024, 1/4 фіналу

Аргентина – Еквадор – 1:1 (по пенальті – 4:2)

Голи: Лісандро Мартінес, 35 – Родрігес, 90+2

Аргентина у надважкому матчі таки змогла дотиснути Еквадор та стала першим півфіналістом Копа Амеріка. Це все стало можливим лише завдяки серії пенальті, куди пролізли еквадорці.

Копа Амеріка: Бразилія пролізла в плей-офф, але втратила Вінісіуса – відомі усі пари 1/4 фіналу

Для команди Ліонеля Скалоні матч складався дуже добре. Уже в середині першого тайму його підопічні вийшли вперед: Лісандро Мартінес головою добив м'яч у сітку на дальній стійці, скориставшись подачею з кутового.

По перерві еквадорці заробили право на пенальті і до м'яча підійшов Еннер Валенсія: Мартінес стрибнув у інший бік, але форвард Інтернасьйоналя влучив у ліву стійку. Мессі міг закривати гру, але не зміг пробити воротаря з-меж воротарського.

Усе йшло до мінімальної перемоги аргентинів, але на другій доданій хвилині Єбоа з польського Ракува знайшов в районі одинадцятиметрової позначки Кевіна Родрігеса, який головою переправив сферу у дальній кут. Як наслідок, переможця довелось визначати шляхом післяматчевої серії пенальті.

Першим з позначки вирішив пробити Ліонель Мессі і... не забив, адже влучив у поперечину. На щастя для вболівальників "біло-блакитних", двоє гравців Еквадору не змогли реалізувати свої спроби (знову свої скіли і дикі танці продемонстрував Еміліано Мартінес), а Альварес, Мак Аллістер, Монтіель та Отаменді не схибили.

Суперником Аргентини у півфіналі Копа Амеріка стане переможець пари Венесуела – Канада.