УКР РУС

УЄФА розслідує поведінку вболівальників на матчі Євро-2024 Хорватія – Албанія: фани обох команд разом ображали сербів

21 червня 2024 , 15:39 / Читать на русском

УЄФА розпочала розслідування щодо поведінки вболівальників на матчі 2-го туру групового етапу Євро-2024 Хорватія – Албанія (2:2).

"Відповідно до пункту 4, статті 31 дисциплінарного регламенту УЄФА сьогодні було призначено інспектора УЄФА з етики та дисципліни для проведення розслідування щодо потенційної расистської та/або дискримінаційної поведінки вболівальників, яка ймовірно мала місце під час чемпіонату Європи 2024 року на матчі групового етапу між представниками команд Хорватської федерації футболу (HNS) і Албанської футбольної асоціації (FSHF), який відбувся 19 червня 2024 року в Гамбурзі, Німеччина. Додаткову інформацію щодо цього питання буде надано згодом", – йдеться в заяві, опублікованій на сайті УЄФА.

"Уявіть, якби були лише білі німецькі гравці", – заступниця голови Бундестагу спровокувала расистський скандал

Нагадаємо, 19 червня під час матчу між збірними Хорватії та Албанії фани обох збірних кричали "Вбивай, вбивай, вбивай сербів".

А після матчу форвард збірної Албанії Мірлінд Даку разом з вболівальниками скандував образливі вислови на адресу країн – Північна Македонія та Сербія.

Після цього генеральний секретар федерації футболу Сербії Йован Шурбатович заявив, що сербська команда може знятися з турніру, якщо УЄФА не покарає Хорватію та Албанію за поведінку вболівальників.