УКР РУС

"Уявіть, якби були лише білі німецькі гравці", – заступниця голови Бундестагу спровокувала расистський скандал

21 червня 2024 , 00:25 / Читать на русском

Заступниця голови Бундестагу Катрін Герінг-Екардт спровокувала скандал дописом у соціальній мережі Х, присвяченим перемозі збірної Німеччини над Угорщиною на Євро-2024.

Після перемоги Бундестім над збірною Угорщини з рахунком 2:0, Герінг-Еккардт написала: "Ця команда воістину чудова. Уявіть собі на хвилину, що в ній були б тільки білі німецькі гравці".

Мбаппе готується до матчу з Нідерландами у захисній масці кольорів французьского прапору

Після цього багато користувачів Х звинуватили політикиню з партії Зелених у расизмі, повідомляє DW.

Інший заступник голови Бундестагу Вольфганг Кубікі з Вільної демократичної партії так відреагував на допис колежанки: "Я вважаю вельми небезпечним, коли людей у Німеччині оцінюють за кольором шкіри. Колезі слід негайно видалити цей пост".

Згодом Герінг-Екардт видалила свій допис та пояснила мотиви його написання. За словами політикині, вона апелювала до результатів соціологічного опитування, проведеного незадовго до початку Євро-2024, яке наробило багато галасу.

"Мене обурило те, що 21 відсоток німців воліли б, аби в німецькій збірній було більше білих. Я пишаюся цією збірною та бажаю нам переконати в цьому і 21 відсоток", – написала вона в іншому твіті.