УКР РУС

Іспанія дотисла Італію і достроково пробилась у плей-офф Євро-2024 – прикрий автогол увінчав тотальну перевагу "Фурії Рохи"

20 червня 2024 , 23:54 / Читать на русском

У матчі 2-го туру групового турніру чемпіонату Європи італійці без шансів поступились іспанцям (0:1). Читайте звіт про гру на "Спорт 24".

Ігровий день четверга завершувала грандіозна дуель між монстрами європейського футболу – Італією та Іспанією. Чемпіон і півфіналіст Євро-2020 (саме італійці не пустили іспанців у фінал, в якому згодом по пенальті здолали Англію) на правах лідерів групи В з'ясовували, хто достойний одноосібно очолити турнірну таблицю і достроково пробитись в 1/8 фіналу.

Хорватія втратила очки у епічному двобої з Албанією – курйозний автогол, божевільна кінцівка

Вже на початку зустрічі Педрі ледь не вивів Іспанію вперед, головою замикаючи навіс під поперечину – неперевершений Доннарумма у божевільному стрибку перевів м'яч на кутовий. Згодом Вільямс пробачив "Скуадру Адзурру", головою пробивши повз праву стійку.

Італійцям ніяк не вдавалось пробитись до володінь Унаї Сімона – підопічні Лучано Спаллетті не могли завдати бодай одного удару у площину воріт суперника.

На 24-й хвилині Ямал буквально розірвав оборону суперника і зумів проштовхнути м'яч на Морату у воротарський, але той загрався і не зміг якісно пробити з гострого кута. За мить Руїс розрядив свою гармату з далекої відстані – і знову Доннарумма у стрибку потягнув з-під поперечини. 

Наприкінці тайму Педрі зумів прострілити на Вільямса, який в оточенні захисників намагався прорватися до воріт італійців. Форвард Атлетіка не зумів обіграти одразу двох візаві і опинився на газоні. Цікаво, що кіпер "Фурії Рохи" настільки рідко зустрічався з м'ячем, що дозволяв собі виходити майже до центра поля, аби перепасовуватись зі своїми оборонцями.

Спалетті розпочав другу половину зустрічі двома замінами – Крістанте першим же своїм доторком ледь не зламав Родрі, заробивши сходу "гірчичник". На 52-й хвилині Кукурелья прострілив з лівого флангу і Педрі з близької відстані дивом не влучив у ворота.

У наступній атаці Іспанія нарешті вийшла вперед! І знову зіграв лівий фланг: Вільямс навісив у воротарський, Мората головою прокинув далі, а Калафйорі поспішив не дозволити м'ячу прилетіти на ногу супернику і зрізав у свої ворота.

Згодом Камб'ясо врятував Італію від другого гола, вибивши сферу з лінії воріт після розіграшу суперниками кутового. Іспанія на куражі продовжила тиснути на ворота суперника – Ямал закручував у ліву дев'ятку, але забракло лічених сантиметрів.

"Скуадра Адзурра" виглядала розгублено – ударів у площину воріт на середину другого тайму так і не було. Навіть небезпечний штрафний, який взявся виконувати Пеллегріні, не допоміг змінити сумну статистику.

Натомість іспанці робили все, аби подвоїти: Вільямс пройшов лівим флангом, змістився ближче до центру і закручував у праву дев'ятку – м'яч струсонув хрестовину. Вже у доданий час Айозе Перес багатостраждальним лівим флангом прорвався до воріт суперника, увірвався у штрафний і пробив – Доннарумма зреагував. 

Зрештою, все завершилось мінімальною перемогою Іспанії, яка набравши 6 очок достроково вийшла у плей-офф Євро-2024. Італія з 3-ма пунктами залишилась другою.