УКР РУС

Англія і Данія не виявили переможця – у групі С все вирішиться в останньому турі

20 червня 2024 , 20:55 / Читать на русском

Англія і Данія очним поєдинком завершили 2-й тур у групі С на Євро-2024.

Євро-2024. Група С. 2-й тур

Данія – Англія – 1:1

Голи: Юльмен, 34 – Кейн, 18.

Суперкомп'ютер вирахував, що саме Англія є головним фаворитом Євро-2024. Поки що на ділі підопічні Гарета Саутгейта не можуть довести цей статус. Перемога у першому турі над Сербією (1:0) була явно не чемпіонською.

Порятунок на останніх секундах у відеоогляді матчу Словенія – Сербія – 1:1

Збірна Данії перед стартом турніру вважалася експертами головним претендентом на вихід із групи разом з англійцями. Але у першому матчі команда тренера Каспера Юлманда не зуміла переграти Словенію (1:1).

Збірні Англії і Данії зустрічались вперше, після драматичного півфіналу Євро-2020. Нагадаємо, три роки тому на Вемблі команда Гарета Саутгейта здолала суперників з рахунком 2:1 завдяки голу в овертаймі Харрі Кейна,

Кейн відзначився і на початку цієї гри. На 18-й хвилині  Кайл Вокер на правому фланзі обікрав Крістіансена, влетів до штрафного і прострілив уздовж воріт. Після рикошету м'яч відлетів до Кейна, який метрів із шести точно пробив у дальній нижній кут.

Данці відповіли наприкінці тайму. Після невдалих спроб розіграти щось путнє у штрафному англійців, вони вирішила застосувати дальню артилерію. І от на 34-й хвилині чудовий удар вдався Мортену Юльмену. Півзахисник збірної Данії зарядив метрів із 30-ти у правий нижній від голкіпера кут. Рикошетом від штанги м'яч опинився в сітці.

Загалом до перерви дещо цікавіше виглядали данці. Англійці діяли приблизно в тій манері, що і в першій грі з Сербією. Ось тільки зараз команда Саутгейта мінімальну перевагу втримати не зуміла.

Після перерви глядачі стали свідками доволі бойової гри. На 56-й хвилині могли знову забити англійці, але Фоден влучив у штангу. Потім гостріше діяли данці, хоча їхні моменти стовідсотковими назвати важко.

За 20 хвилин до фінального свистка Саутгейт пішов на несподіваний хід, знявши з гри одразу Кейна, Фодена та Сака. Замість них на полі з'явилися Боуен, Воткінс та Езе. Але й це повне перезавантаження атакувальної ланки результату не прнинесло.

Отже у групі С три з чотирьох матчів завершилеся унічию, причому з однаковим рахунком – 1:1. Після двох турів лідирує єдина команда, яка змогла перемогти – Англія (4 очки). У Данії, Сербії та Словенії – по 2 пункти. Отже усе вирішиться в останньому турі 25 червня. Англія зіграє зі Словенією, а Данія – із Сербією.