УКР РУС

Албанія встановила унікальне досягнення в історії чемпіонатів Європи – герой збірної оформив цікавий рекорд

19 червня 2024 , 23:24 / Читать на русском

Півзахисник "орлів" Клаус Г'ясула сам того не бажаючи вписав своє ім'я в історію європейського футболу.

У матчі 2-го туру групового етапу Євро-2024 збірна Албанії лише у доданий час врятувала нічию з Хорватією (2:2). Саме завдяки м'ячу у компенсований час албанці переписали один з рекордів турніру – забили найпізніший гол в історії чемпіонатів Європи (без врахування додаткового часу).

Хорватія втратила очки у епічному двобої з Албанією – курйозний автогол, божевільна кінцівка

Щобільше, "орли" не обмежились лише цим – півзахисник албанців Клаус Г'ясула ще й став автором унікального досягнення турніру. 34-річний хавбек вийшов на поле на 72-й хвилині, замінивши Казіма Лачі. Вже за 4 хвилини представник німецького Дармштадта відзначився голом у свої ворота. Однак саме йому судилося реабілітуватися за свій фейл – у доданий час він вдало замкнув простріл з флангу, зробивши рахунок 2:2.

Як повідомляє Opta, Г'ясула став першим футболістом в історії чемпіонатів Європи, що вийшов на заміну і в одному матчі відзначився голом та автоголом.

Нагадаємо, Албанія після 2-х турів йде у турнірній таблиці групи В на третій сходинці, набравши 1 очко. У Хорватії, яка має стільки ж балів, останнє місце. Лідирують з 3 пунктами Іспанія та Італія, які свою дуель проведуть у четвер, 20 червня.