УКР РУС

Туреччина обіграла Грузію на старті Євро-2024 – зірочка Реала оформив цукерочку, гол в порожні ворота на останніх секундах

18 червня 2024 , 20:59 / Читать на русском

Збірна Туреччини зустрілася з Грузією на старті цьогорічного чемпіонату Європи.

ЧЄ-2024, 1-й тур. Група F

Туреччина – Грузія – 3:1

Голи: Мюлдюр, 25, Гюлер, 65, Актюркоглу, 90+7 – Мікаутадзе, 32

Грузія зіграла перший свій матч на чемпіонаті Європи в історії. Втім, таки поступилася збірній Туреччини.

Франція завдяки автоголу здобула перемогу в дебютному матчі на Євро-2024 – криваві травми Мбаппе та Грізманна

З початку поєдинку номінальні господарі контролювали м'яч, шукаючи варіанти у нападі. Тож на 25-й хвилині захисник Фенербахче відкрив лік голам. Вже за декілька миттєвостей Їлдіз подвоїв перевагу турків, але гол скасували через офсайд. Зате на 32-й хвилині своїм шансом скористався Мікаутадзе, відновивши паритет.

По перерві підопічні Вінченцо Монтелли знову почали тиснути на грузинів. Номінальні господарі створили вдосталь моментів, а на 65-й хвилині Гюлер відзначився розкішним голом. 19-річна зірочка мадридського Реала потужно пробив з-за меж карного майданчика, закрутивши прямісінько в дев'ятку.

Невдовзі після цього коуч збірної Туреччини відпустив героя поєдинку відпочивати, перебудувавши схему. Грузини в компенсований час віддали усі сили аби забити, але м'яч ніяк не хотів влітати у сітку. Ба більше, на останніх секундах компенсованого часу після чергової спроби Грузії забити, Актюркоглу перехопив м'яч, пробіг з ним через все поле і забив у порожні ворота. Тож рахунок 3:1 на користь номінальних господарів.

Тож турки очолили групу F, маючи в активі три бали. Всі інші команди мають нулі. Сьогодні, 18 червня, також між собою зіграють збірна Португалії та Чехії з цього квартету.