УКР РУС

Екс-гравчиня збірної України тренуватиме професійний чоловічий клуб – перший випадок у вітчизняному футболі

14 червня 2024 , 13:22 / Читать на русском

Відома у минулому українська футболістка Ія Андрущак офіційно призначена головним тренером команди Ворскла-2, яка з наступного сезону гратиме у Другій лізі.

Полтавський клуб вирішив сформувати другу команду з футболістів 2004 року народження і молодших. Таким чином Андрущак стала першою жінкою на чолі однієї з команд у професіональному футболі України.

Перша та Друга ліги визначились з учасниками на сезон 2024/25 – 9 дублів та низка ноунеймів

Раніше Ія Андрущак працювала з Ворсклою U-19. Вона очолила юнацьку команду на початку листопада минулого року. Під її керівництвом юні "зелено-білі" здобули 9 перемог, 3 матчі звели внічию і зазнали 5-ти поразок. Полтавці фінішували на 9-й сходинці чемпіонату юнацьких команд УПЛ, інформує Український футбол.

Ія Андрущак виросла в Хмельницькому, в 14 років почала займатися футболом у місцевій ДЮСШ №1. На дорослому рівні дебютувала в 2003 році в складі чернігівської Легенди. Пізніше захищала кольори харківського Житлобуда-1, російських Кубаночки та Зірки-2005. Останні роки ігрової кар'єри провела в Житлобуді-2, що трансформувався в жіночу команду Ворскли.

П'ятиразова чемпіонка України, дворазова чемпіонка Росії, 10 разів тріумфувала в Кубку України та здобула два Кубки Росії. У лавах збірної України півзахисниця зіграла 58 матчів, у яких забила 2 м'ячі.