УКР РУС

Тухель зустрівся з керівництвом МЮ та визначився з планами на наступний рік

9 червня 2024 , 19:55 / Читать на русском

50-річний німецький фахівець Томас Тухель не захотів працювати в англійському Манчестер Юнайтед.

Як повідомляє відомий італійський інсайдер Фабріціо Романо, Тухель вирішив не продовжувати переговори з "червоними дияволами" після зустрічі з новим акціонером МЮ Джимом Реткліффом, яка відбулася днями у Монако.

Реал домовився з лідером Байєра і хоче, щоб той привіз із собою Алонсо

Тухель взагалі не планує очолювати жодну команду у сезоні-2024/25. Німець вирішив відпочити, а вже наступного літа продовжить пошуки роботи.

Зараз головним тренером Манчестер Юнайтед є Ерік Тен Хаг, контракт з яким розрахований до літа 2025 року. Через невиразний сезон-2023/24 ходили чутки, що нідерландський тренер може бути звільнений.

МЮ у сезоні, що завершився, провалився у АПЛ, посівши восьме місце за негативної різниці м’ячів. Також команда невдало виступила у Лізі чемпіонів – останнє місце у групі з Баварією, Копенгагеном та Галатасараєм. Натомість команда Тен Хага обіграла сусідів із Ман Сіті у фіналі Кубка Англії (2:1), завдяки чому кваліфікувалася до Ліги Європи.

Тухель протягом кар’єри очолював Майнц, Борусію Д (Кубок Німеччини-2017), ПСЖ (шість національних трофеїв плюс фінал Ліги чемпіонів-2020) та Челсі (перемога у ЛЧ-2021, а також Суперкубку УЄФА та клубному ЧС). У сезоні-2023/24 фахівець тренував Баварію, але був звільнений через слабкі результати. Новим наставником мюнхенців став Венсан Компані.