УКР РУС

Збірна України прикро програла Польщі у товариському матчі – провальні кутові, гол зрадника

7 червня 2024 , 23:39 / Читать на русском

Збірна України зустрілася з Польщею в другому товариському матчі перед Євро-2024.

Товариський матч. 

Польща – Україна – 3:1

Голи: Валукєвич, 11, Зєліньскі, 16, Романчук, 30 – Довбик, 41

Сергій Ребров вирішив дати відпочити лідерам команди, випустивши експериментальний стартовий склад. У центрі захисту зіграли Бондар та Таловєров, з перших хвилин з'явились Сидорчук та Ярмоленко. Також свій шанс отримав Георгій Бущан.  

Україна розійшлася миром з Німеччиною у спарингу – оптимістичний старт підготовки до Євро-2024

Для Польщі матч розпочався з проблем. Вже на 2 хвилині травмувався Аркадіуш Мілік, який вийшов в основі замість Роберта Лєвандовскі. 

Через декілька хвилин поляки отримали право на кутовий, який несподівано закінчився голом. Максим Таловєров не втримався на ногах у боротьбі з опонентом, дозволивши йому скинути м'яч на партнера. Себастьян Валукєвич скористався шансом і з кількох метрів прошив Бущана. 

Буквально через 5 хвилин "синьо-жовті" пропустили знову. Зірковий хавбек Наполі Пйотр Зєліньскі намагався знайти передачею партнера, але зловив джекпот, закрутивши точно під дальню стійку. Шоковані захисники України навіть не встигли зрозуміти, що трапилось. 

Після "холодного душу" українці взяли м'яч під контроль і одразу почали нагнітати біля воріт суперника. Втім створити бодай щось небезпечне не вдалось. Натомість поляки знову заробили кутовий, який без проблем реалізували. Цікаво, що відзначився екс-українець Тарас Романчук, який у 2019-му заявляв, що ненавидить Степана Бандеру.  

Після пропущеного одразу шикарний шанс забити мав Тимчик, але завадив сейв Скорупскі. У підсумку піти на перерву підопічні Реброва змогли не з порожніми руками. Активний Руслан Маліновський чудовим пасом вивів на ударну позицію Артема Довбика – наш бомбардир не підвів й точно розстріляв кут воріт – 1:3. 

В екваторі другого тайму на полі з'явився зірковий Роберт Лєвандовскі, натомість Ребров на старті випустив лише Зінченка замість Миколенка. Згодом вийшли Циганков та Мудрик. Останній з першого дотику міг забивати – м'яч полетів значно вище. 

Поляки знову могли забивати зі стандарту. Букса головою замикав подачу з штрафного, але шикарним сейвом Бущан перевів на кутовий. Україна відповіла небезпечними моментами Судакова і Зінченка. Обидва не змогли забити майже з ідентичної позиції – хавбек Шахтаря не переграв воротаря, а зірка Арсенала не влучив. 

На останніх секундах Ванат вискакував на побачення з голкіпером і намагався його обіграти – довгі руки Скорупскі перевели м'яч на кутовий. 

У підсумку "синьо-жовті" по грі виглядали краще ніж суперник, але безглузді пропущені голи завадили здобути успішний результат. Друга гра у рамках підготовки на Євро закінчується поразкою 1:3, яка додасть головного болю тренерському штабу нашої команди.