УКР РУС

Ребров – про війну, безпеку, Луніна і цілі на Євро: головне з прес-конференції

2 червня 2024 , 16:40 / Читать на русском

Головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров розказав про початок підготовки "синьо-жовтих" до Євро-2024.

Фахівець поспілкувався з журналістами на прес-конференції напередодні першого товариського матчу у рамках підготовки до турніру – проти Німеччини (3 червня).

Лунін потрапив у збірну найкращих гравців сезону Ліги чемпіонів-2023/24

Наводимо основні тези виступу.

Про футбол в Украхні під час війни.

"На жаль, зараз футбол не є на першому плані в нашій країні. Ми розуміємо, що зараз ми усі робимо усе для наших захисників. Потрапляння України на Євро – дуже важливий крок для нас. Я і всі наші гравці допомагаємо нашій збірній. Те, що ми зробили, – дійсно важливо для нашої країни та народу.

У Німеччині футбол – спорт №1. Раніше так було і в нас, але зараз ми повинні думати про інші речі".

Про цілі на Євро.

"Як я казав, представити країну на Євро в цей важкий період. Гадаю, це буде велика насолода для гравців, хоча їм непросто. Кожен побачить Україну, наш прапор на Євро. Зараз Україна намагається бути частиною європейської сім'ї. Залишатися серед найкращих футбольних збірних Європи – дуже важливо.

Вважаю, що треба концентруватись на кожній грі. У нас дуже молода збірна, є гарний баланс між молоддю та досвідом. Треба рухатися від гри до гри. Перша проти Румунії, і ми повинні зосередитися на ній. Далі подивимося".

Про Луніна, який не грав у фіналі Ліги чемпіонів

"Моя думка – він заслужив грати. На жаль, він не міг грати, бо не мав належної підготовки, виникли певні проблеми. Це не має значення. Для нас важливий кожен гравець, який представляє Україну у Європі. Це дуже хороший досвід – грати за найкращий клуб Європи. Гадаю, Реал є саме таким зараз. Це дуже добре для всієї збірної. Коли Андрій приїздить у збірну, то ділиться цим досвідом. Багато молодих українських футболістів добре показують себе у топ-чемпіонатах".

Про безпеку у Німеччині.

"Ми в Німеччині вже три дні. У нас постійно дуже гарна охорона. Ми їздимо з охороною на тренування. Я впевнений, що Німеччина – це та країна, яка на 100 відсотків зробить усе можливе для охорони не тільки збірної України, але й усіх збірних.

Якщо ви бачили, вчора на фіналі Ліги чемпіонів декілька разів люди вибігали на поле. Я вважаю, що це не дуже гарно. Увесь світ дивиться на ці епізоди. Я впевнений, що Німеччина набагато краще зробить усе для охорони".

Про відновлення травмованих футболістів збірної

"Сьогодні вже всі працювали в загальній групі, хоча вчора ще дехто займався індивідуально. Усі 22 польові гравці та 2 голкіпери.

У Реала завтра ще якесь святкування перемоги в ЛЧ, тому ми дозволили Луніну залишитися в клубі. Гадаю, він заслуговує. Андрій приєднається до команди у Варшаві, куди ми переїдемо після гри з Німеччиною".