УКР РУС

Епіцентр і Верес зіграли внічию у першому протистоянні за УПЛ

29 травня 2024 , 17:26 / Читать на русском

Епіцентр і Верес зустрілися у першому матчі плей-офф за право грати в УПЛ у наступному сезоні.

УПЛ. Перехідний матч

Епіцентр – Верес – 1:1

Голи: Мороз, 27 – Гайдучик, 80

У таких протистояннях перевага зазвичай віддається старшим за класом, але давайте згадаємо минулий сезон, коли ЛНЗ саме у перехідних матчах пробився в УПЛ, здолавши у плей-офф Інгулець.

Бойко офіційно пішов з Полісся – Маркевич не чекає воротаря в Карпатах

Верес, до речі, минулого сезону також відстоював право залишитись в еліті у протистояннях з "меншими". Тоді у ролі претендента виступав запорізький Металург, який рівняни впевнено здолали (0:1, 6:1).

Втім, знавці Першої ліги попереджали, що сьогоднішній Епіцентр – це не минулорічний Металург, і підопічним Олега Шандрука буде значно важче.

Формально Епіцентр перший матч проводив у якості господаря, хоча гру приймала київська арена Лівий берег. За офіційною інформацією – тому, що стадіон у Кам'янці-Подільському не атестований для проведення протистоянь такого рівня, зокрема не пристосований для роботи системи VAR.

Матч солідніше почав Верес, і мав помітну перевагу до того часу, як м'яч опинився у його воротах. На 27-й хвилині нападник господарів Владислав Мороз сильно пробив з-за меж штрафного, і після рикошету, який дезорієнтував голкіпера Вереса Богдана Когута, м'яч опинився у воротах.

Після гра вирівнялась, хоча гостріше діяв всеж-таки Верес.

На 66-й хвилині виник суперечливий епізод біля воріт Епіцентра, коли захисник господарів виніс м'яч з лінії воріт. От тут як раз знадобився VAR, який показав, що взяття воріт не було.

Верес відігрався на 80-й хвилині, коли відзначився  Микола Гайдучик, який з'явився на полі після перерви.

Підсумкові 1:1 залишають шанси на загальний успіх обом суперникам. Все вірішиться у матчі-відповіді, який відбудеться 2 червня у Рівному.