УКР РУС

Динамо отримало "дорожню карту" на ЛЧ – відомо де будуть сіяними та з ким перетнуться

27 травня 2024 , 14:21 / Читать на русском

Віце-чемпіон України Динамо дізналося своїх можливих суперників у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Завдяки тому, що новоспечений переможець Ліги Європи Аталанта гарантувала собі 4-е місце у чемпіонаті Італії, команда Олександра Шовковського у другому відбірному раунді ЛЧ буде сіяною і отримає в суперники або віце-чемпіона Сербії Партизан, або другий клуб чемпіонату Швейцарії – Лугано.

Динамо і Шахтар включилися у боротьбу за лідера Зорі

Нагадаємо, що з обома клубами "біло-сині" раніше перетиналися в єврокубках: з Партизаном – 3:0, 2:0 у 1976-му та 4:1, 3:2 – у 2017-му, а також із Лугано — 1:1, 0:0 у 2019-му.

Якщо Динамо пройде першого суперника, то гарантує собі як мінімум потрапляння до групи Ліги Європи (інакше — перехід до 3-го відбірного раунду Ліги Європи).

У 3-му раунді кваліфікації ЛЧ кияни вже будуть невсіяними та отримають в опоненти один із чотирьох клубів – Рейнджерс (Шотландія), Славія (Чехія), Зальцбург (Австрія) або Лілль (Франція). Хтось із них дістанеться "біло-синім" і у разі виходу в раунд плей-оф ЛЧ (інакше — виліт у раунд плей-оф ЛЄ).

До речі, чемпіону країни Шахтарю, щоб безпосередньо потрапити до основного турніру Ліги чемпіонів, потрібно, щоб Реал у фіналі поточного турніру (1 червня на Вемблі) обіграв дортмундську Борусію (інакше донеччани потраплять у раунд плей-оф ЛЧ).