УКР РУС

Клуб Яремчука став чемпіоном Бельгії та зіграє у основному турнірі ЛЧ

26 травня 2024 , 23:25 / Читать на русском

26 травня відбулися матчі останнього 10-го туру чемпіонської групи в Бельгії.

Брюгге, до якого приписаний наш Роман Яремчук, зіграв унічию з земляками з Серкль Брюгге (0:0) і в 19-й раз став чемпіоном Бельгії (50 очок), випередивши Уніон (49) та Андерлехт (46).

Яремчуку не дали попрощатися з Валенсією: "кажани" без українця розписали нічию з Сельтою

Таким чином, в наступному євросезоні Брюгге зіграє в основному раунді Ліги чемпіонів, Уніон виступить у 3-му раунді кваліфікації ЛЧ, Андерлехт потрапив до 4-го раунду кваліфікації Ліги Європи.

Серкль Брюгге отримав право стартувати з другого раунду кваліфікації Ліги конференцій, а останню путівку цього ж раунду в додатковому плей-оф розіграють Генк, за який грає Едуард Соболь, і переможець другої шістки – Гент.

До речі, в останньому турі український захисник Едуард Соболь вийшов на заміну за Генк на 72-й хвилині матчу проти Уніона (0:2).

Брюгге оформив 18-те чемпіонство. Рекордсмен турніру – Андерлехт (34 титули).

Національний чемпіонат Бельгії проводиться з 1895 року і сам по собі є дуже цікавим турніром. Так, за всю історію лігу вигравали 16 команд, але 25% переможців вже не існують.

За останні 15 сезонів переможцями чемпіонату Бельгії ставали 6 колективів. Зокрема, у сезоні-2014/15 Гент зробив це вперше, а в минулому розіграші Антверпен виграв турнір через 65 років після попереднього тріумфу.