УКР РУС

Минай вилетів з УПЛ, зазнавши розгромної поразки від Кривбаса, Верес вибив Металіст 1925

25 травня 2024 , 17:30 / Читать на русском

Відбулися матчі 30-го туру української Прем'єр-ліги.

Україна, Прем'єр-ліга, 30-й тур

Металіст 1925 – Верес – 1:2

Голи: Юрченко, 73 (п.) – Дахновський, 33, Гайдучик, 62

Кривбас – Минай – 3:0

Голи: Понєдєльнік, 38, Кузик, 42, Кожушко, 66

Оболонь – Олександрія – 0:3

Голи: Беззера, 24, 61, Ковалець, 49

Зоря – Колос – 0:1

Гол: Каріока, 75

Кривбас розтрощив Минай. Господарі помітно домінували на полі та зуміли ще в першому таймі зробити рахунок 2:0 – по голу оформили Понєдєльнік і Кузик. Минай грав другим темпом, хоч і зумів створити декілька хороших моментів.

Минай вирвав вольову перемогу у Колоса, Гармаш та Моура вибороли нічию для Металіста 1925 з Поліссям

По перерві Кожушко майже не залишив закарпатцям шансів відігратися. На 66 хвилині півзахисник опинився перед порожніми воротами довів рахунок до розгромного. До кінця зустрічі підопічні Любеновіча так і не змінили рахунок. Ця поразка не дала Минаю шансу поборотися за місце в УПЛ, тож закарпатці відправилися у Першу лігу.

Олександрія завдала розгромної поразки Оболоні. Перший тайм виявився не багатим на голи – відзначився лише Безрра на 24-й хвилині. А от вже по перерві м'яч ще двічі побував у воротах "пивоварів". Спочатку Ковалець переграв голкіпера, а згодом Безерра оформив дубль. Під завісу поєдинку Оболонь намагалася щось створити в атаці, але темпу не вистачало. Програвши Олександрії, Оболонь опинилися у зоні перехідних матчів, де зустрінеться з Вересом.

Верес здолав Металіст 1925. Обидві команди боролися за виживання в УПЛ. Втім, рівняни почали значно впевненіше, хоч моменти конвертувати в гол не дуже вдавалося. Згодом увімкнулися й харків'яни. Все ж відкрити рахунок зумів півзахисник гостей Дахновський ще в першому таймі. У другій 45-хвилинці Гайдучик подвоїв перевагу, але м'яч швидко відквитав Юрченко. На 73-й хвилині арбітр призначив пенальті і півзахисник повернув інтригу в поєдинку. Старань Юрченка виявилося замало – Металіст 1925 програв з рахунком 1:2 і вилетів з української Прем'єр-ліги.

Колос мінімально переміг Зорю. З усіх суботніх поєдинків цей виявився найменш насиченим. Та й його результат мало на що впливав. У першому таймі команди зовсім нічим не відзначилися, а от по перерві неочікувано вперед вийшов Колос. Гол Дієго Каріоки став єдиним у цьому поєдинку, принісши гостям перемогу.