УКР РУС

Жиру закінчить виступи за збірну Франції після Євро-2024 – бомбардир повідомив, скільки ще протримається у великому футболі

24 травня 2024 , 13:31 / Читать на русском

Нападник Олів'є Жиру, який нещодавно перейшов з Мілана у Лос-Анджелес, завершить кар'єру у збірній Франції.

Француз ще має намір зіграти на Євро-2024, після чого зосередиться на виступах за клуб.

Мілан офіційно звільнив головного тренера – екс-наставник Шахтаря на підході

"Звичайно, я сумуватиму за виступами за збірну, але мій час закінчується. Я завжди казав, що закінчу виступи, коли про це сигналізуватиме тіло. Гадаю, в мене ще є два міцні сезони. Але що стосується збірної, час настав. Потрібно поступитися місцем молодим", – цитує 37-річного футболіста L’Equipe.

Жиру дебютував за збірну Франції у 2011 році. З того часу він провів за національну команду 131 матч, забивши 57 голів. Він є найкращим бомбардиром в історії збірної Франції.

З національною командою своєї країни Жиру вигравав медалі всіх головних турнірів: ставав чемпіоном світу (2018), здобував срібло чемпіонатів світу (2022) та Європи (2016). У сезоні-2020/21 з командою Дідьє Дешама виграв другий в історії розіграш Ліги націй УЄФА.

57 голів Жиру –найкращий показник в історії збірної Франції. В історичному рейтингу бомбардирів команди Олів'є на 6 м'ячів випереджає Тьєррі Анрі, та на 11 – нинішнього лідера Кіліана Мбаппе.