УКР РУС

УАФ подякувала Литві за відмову грати з білорусками

22 травня 2024 , 16:16 / Читать на русском

УАФ направила офіційного листа керівникам Литовської футбольної федерації з подякою за відмову жіночої збірної грати з Білоруссю у відборі Євро-2025.

"Від імені колективу Української асоціації футболу дозвольте нам скористатися ще однією можливістю та висловити нашу щиру повагу та вдячність за вашу постійну, надійну та сильну підтримку України.

Ганьба дня: збірну Литви з футболу оштрафували через відмову грати з Білоруссю

Крім того, ми дуже цінуємо публічну позицію та коментарі керівництва ЛФФ, яка нагадує світові, що жорстока війна в Україні ще не закінчилася і футбольна родина не має це забувати і мовчки терпіти", – йдеться в листі.

Нагадаємо, матчі між жіночими збірними Литви та Білорусі мали відбутися 31 травня та 4 червня. Однак балтійська збірна відмовилась виходити на поле з представницями держави, яка підтримує звірства на території України.

Через таке рішення УЄФА покарала литовську команду технічними поразками у двох поєдинках, а федерацію оштрафують на 5 тис. євро.

"Санкції та грошові штрафи – не головне, важливо було ще раз нагадати позицію ЛФФ щодо війни та агресорів", – відповів на це рішення УЄФА президент Литовської федерації футболу Едгарас Станкявічюс у своїй офіційній заяві.