УКР РУС

Футболіст Карпат разом з "росіянами" зіграє проти збірної України

21 травня 2024 , 15:40 / Читать на русском

Головний тренер збірної Молдови Сергій Клещенко оголосив розширений список гравців, викликаних на червневі товариські матчі, зокрема і з Україною.

У списку 25 гравців, і лише 4 з них – з внутрішнього чемпіонату. Вперше за багато років серед викликаних жодного гравця тираспольського Шерифа, натомість 3 представника новоспеченого чемпіона країни – Петрокуба.

Футболіст збірної України претендує на місце в збірній сезону АПЛ

Всі інші збірники – легіонери, представники клубів різного рівня з чемпіонатів Румунії, Азербайджану, Туреччини, Польщі, Греції, Італії, Хорватії, Нідерландів, Швейцарі, Франції та Литви.

Не обійшлося й без представників клубів країни-агресора. Проти України можуть зіграти Олег Рябчук з московського Спартака та Микита Моцпан з воронезького Факела.

Українських вболівальників найбільше цікавить присутність у команді  Владислава Бабогло з львівських Карпат. Нагадаємо, Владислав народився у Молдові, однак у віці 4 років переїхав в Україну. Виступав за збірні України U-17 та U-21. У березні 2023 року отримав виклик до національної збірної Молдови, за яку дебютував 17 червня цього ж року у виїзному матчі проти Албанії. Загалом захисник провів за збірну Молдови 8 матчів у яких забив 2 голи.

Збірна України проведе спаринг з Молдовою в рамках підготовки до Євро-2024. Матч відбудеться 11-го червня в Кишиневі.