УКР РУС

Манчестер Сіті став чемпіоном Англії, Зінченко зі сріблом, Ліверпуль красиво провів Клоппа – фінал АПЛ

19 травня 2024 , 20:00 / Читать на русском

Відбувся останній тур АПЛ. Результати та огляд фінальних поєдинків читайте на Спорт 24.

АПЛ. 38-й тур

Манчестер Сіті – Вест Хем – 3:1

Голи: Фоден, 2, 18, Родрі, 59 – Кудус, 42

Арсенал – Евертон – 2:1

Голи: Томіясу, 43, Хаверц, 90 – Гує, 40

Ліверпуль – Вулверхемптон – 2:0

Голи: Макаллістер, 34, Кванса, 40 

Брайтон – Манчестер Юнайтед – 0:2

Голи: Далот, 73, Хойлунд, 88

Шеффілд Юнайтед – Тотенхем – 0:3

Голи: Кулусевскі, 14, 65, Порро, 59

Крістал Пелес – Астон Вілла – 5:0

Голи: Матета, 9, 20, 63, Езе, 54, 69

Манчестер Сіті – чемпіон Англії у сезоні 2023/2024. Команда Гвардіоли вчетверте поспіль забрала переможний титул. У запеклій конкуренції з Арсеналом "містяни" таки вибороли бажані золоті нагороди. Досягнути успіху вдалось завдяки перемозі над Вест Хемом у останньому турі. 

В АПЛ визначили найкращого гравця сезону – екс-партнер Зінченка забрав нагороду

Титул Ман Сіті приніс нестримний Філ Фоден, який проводить видатний сезон. Нещодавно півзахисника визнали найкращим гравцем сезону – свій статус він підтвердив і у вирішальній грі. Англієць вже за стартових 20 хвилин оформив дубль – шикарно поцілив у дев'ятку і замкнув передачу Доку. Вест Хем ефектно огризнувся, подарувавши шанс Арсеналу. Кудус скоротив відставання ударом у падінні через себе.

Втім зберегти інтригу не вдалось – у другому таймі Родрі забив гол-фантом з тогорічного фіналу ЛЧ проти Інтера, більярдним ударом поціливши у кут воріт. Знервований Гвардіола нарешті видихнув і у підсумку відсвяткував своє чергове чемпіонство. 

Арсенал ледве обіграв Евертон, у матчі, який вже нічого не вирішував. Мікель Артета вдруге поспіль програв такий бажаний титул – знову підклав підніжку Ман Сіті. Лондонці могли претендувати на перемогу у чемпіонаті у разі перемоги над Евертоном та невдачі "містян" у паралельному матчі. Перемогти команду Миколенка вдалось з величезними труднощами, а от Сіті свій шанс не втратив і знову засмутив "канонірів". 

Ліверпуль красиво попрощався з Юргеном Клоппом. "Мерсисайдці" в останньому матчі під керівництвом легендарного наставника переграли Вулверхемптон. Загалом фахівець здобув з Ліверпулем 7 титулів: АПЛ, Кубок Англії, Кубок англійської ліги, Суперкубок Англії, Лігу чемпіонів, Клубний чемпіонат світу та Суперкубок УЄФА.

В інших поєдинках Ман Юнайтед закінчив жахливий сезон перемогою над Брайтоном, який попрощався з Де Дзербі. Тотенхем здолав Шеффілд Юнайтед і у наступному сезоні зіграє в Лізі Європи. Астон Вілла після сенсаційного виходу в ЛЧ розгромно програла Крістал Пелес.