УКР РУС

СК Дніпро-1 забрав очки в оновленого Шахтаря, Оболонь за крок до вильоту – УПЛ

19 травня 2024 , 20:13 / Читать на русском

Відбулися останні матчі 29-го туру УПЛ, які переривала повітряна тривога.

СК Дніпро-1 – Шахтар – 1:1

Голи: Філіппов, 10 – Марлон Гомес, 47

Ворскла – Оболонь – 3:1

Голи: Кане, 38, Крупський, 43, Ковталюк, 60 – Карась, 66

Донецький Шахтар провів перший матч у статусі чемпіона України. У поєдинку, який не мав жодного турнірного значення для "гірників", Маріно Пушіч вирішив провести легку ротацію і дав шанс футболістам з меншою кількістю ігрового часу. 

Пушіч оцінив майбутнє у Шахтарі на тлі чуток про Фейєнорд – фахівець згадав про труднощі в Україні

Неоптимальним складом суперника скористався СК Дніпро-1, для якого матч мав значну цінність у боротьбі за єврокубки. Підопічні Максимова першими вийшли вперед – Філіппов підловив на помилці оборонців Шахтаря і переграв 20-річного голкіпера Твардовського. Незабаром гру вперше перервала повітряна тривога. 

Після відновлення гри донеччани змогли зрівняти рахунок. Зірковий бразильський новачок Марлон Гомес вдало зіграв на добиванні після удару Шведа і забив четвертий гол у футболці Шахтаря. Пізніше матч знову зупинила загроза російських ракет. У підсумку команди розійшлися миром.  

Ворскла легко розібралась з Оболонню. Полтавці після невдачі у фіналі Кубка України зібрались духом і обіграли Оболонь, яка збільшила шанси на повернення у Першу лігу. Кияни на одне очко відстають від зони вильоту.