УКР РУС

ЛНЗ переграв Зорю: вольова перемога з голами-близнюками

19 травня 2024 , 15:02 / Читать на русском

ЛНЗ з Зорею відкрили программу недільних матчів 29-го туру УПЛ.

УПЛ. 29-й тур

ЛНЗ – Зоря – 2:1

Голи: Саліху, 52, Олійник, 87 – Яцик, 19

ЛНЗ доволі непогано провів дебютний сезон в елітному дивізіоні, й за два тури до фінішу почував себе цілком комфортно на сьомому місці турнірної таблиці.

Суперечливий пенальті та соло Шапаренка у відеоогляді матчу Динамо – Кривбас

Зоря йшла відразу після ЛНЗ, але від зони стикових матчів її відділяло шість балів. Тобто існувала теоретична можливість, що команда могла потрапити у стики. Можливість дуже малоймовірна, але тим не менш. Тож, задля забезпечення собі абсолютно спокійного життя у останньому турі, команді Юрія Коваля достатньо було зіграти унічию. Задання не таке вже й фантастичне.

Вже на 19-й хвилині гості зробили впевнений крок до того, щоб це завдання виконати. Оборонці черкаського клубу дали дуже багато свободи Яцику, гравець Динамо, який грає за Зорю на правах оренди, пройшов правим флангом до штрафного і влучно пробив низом у дальній кут воріт.

Гості відігралися одразу після перерви: Яшарі виконав з кутового подачу на дальню стійку, де Салхіу головою переправив м'яч у ворота.

А за три хвилини до фінального свистка, коли все йшло до нічиєї, яка всіх влаштовувала, ЛНЗ провів майже гол-близнюк свого першого. Знову кутовий, знову подача Яшарі на дальню, знову удар головою Саліху. І м'яч знову летів у ворота. Але цього разу політ трохи скоректував Олійник. 36-річний ветеран ЛНЗ приніс своїй команді перемогу.

Зазначимо, матч вийшов дуже нервовим і грубим. Арбітр Сергій Задиран показав сім жовтих карток, але й при цьому буд занадто ліберальним.