УКР РУС

Динамо здолало Кривбас у матчі без турнірного значення – Ванат зміцнив лідерство у суперечці бомбардирів

18 травня 2024 , 17:30 / Читать на русском

Динамо та Кривбас матчем, який не мав жодного турнірного значення, відкрили програму 29-го туру УПЛ.

УПЛ. 29-й тур.

Динамо – Кривбас – 3:1

Голи: Ванат, 4 (п.), Шапаренко, 7, Дубінчак, 81 – Твердохліб, 19

Матч міг стати окрасою туру, але фактично перетворився на контрольну гру. Динамо дострокового гарантувало собі срібні нагороди першості, Кривбас -- бронзові. І ніякі сили вже не могли це змінити.

Полісся домовилось про гучний трансфер чемпіона світу за мільйон євро, – джерело

І хоча напередодні з таборів обох команд лунали запевнення, що до гри вони підійдуть з повною бойовою готовністю, що мотивація у гравців б'є через край і таке інше, було зрозуміло, що рвати жили насправді ніхто не буде. Особливо це стосувалося Динамо, 9 гравців якого Сергій Ребров вніс до розширеного складу збірної. Ризик отримати травму перед Євро, у матчі який нічого не вирішує – погодьтесь, це було б дуже досадно.

Зважаючи на все це, можна було очікувати, що і Олександр Шовковський, і Юрий Вернидуб скористаються можливістю перевірити у ділі найближчі резерви. Але ні – команди виставили майже бойові склади, з деякими експериментальними фрагментами. Ні про яку ротацію говорити не можна.

Гра почалася досить весело. Вже на 1-й хвилині Кривбас міг відкрити рахунок, а на 4-й отримав гол у свої ворота. Захисник гостей Стецьков на межі власного штрафного майданчики грубо атакував Ярмоленка. Суддя спочатку дав штрафний у бік Кривбаса, але потім, після короткої наради с колегами, вказав на 11 метрів.

Пенальті чітко реалізував найкращий бомбардир УПЛ Ванат, довівши свій доробок до 15-ти голів.

Через три хвилини підопічні Вернидуба пропустили вдруге: цього разу індивідуально класно зіграв Шапаренко.

Через 12 хвилин гості відіграли один м'яч – Твердохліб на дальній стійці головою замкнув подачу Бандейри з правого флангу.

Довгий час здавалось, що всі головні події гри у ці 19 хвилин і помістилися. Поки наприкінці матчу знову не активізувалося Динамо. Дубінчак забив третій гол господарів. І на цьому боротьба скінчилася. Кривбас поступився у третьому матчі поспіль.

У останньому турі Динамо на виїзді зіграє з Рухом, а Кривбас на своєму полі прийматиме Минай.