УКР РУС

Хаві розлютив президента Барселони – Лапорта наказав шукати нового тренера

17 травня 2024 , 12:28 / Читать на русском

Головний тренер Барселони Хаві не на жарт розлютив президента каталонського клубу Жоана Лапорту.

Нагадаємо, раніше Хаві вже анонсував свій відхід з Барселони по завершення поточної кампанії. Однак згодом змінив своє рішення. Та, схоже, наступного сезону іспанського фахівця на чолі "блаугранас" таки точно не буде.

Барселона здолала Альмерію та залишила Жирону позаду – Лопес оформив дубль

Причиною стала зайва публічна відвертість Хаві. Наставник "гранатово-синіх" заявив, що його клуб перебуває у значно гіршому фінансовому становищі, ніж Реал та низка інших європейських топ-команд. І нібито саме ці труднощі заважають його підопічним конкурувати на найвищому рівні.

За інформацією RAC1, Жоан Лапорта розлютився і повністю розчарувався в Хаві. Також президент Барселони розізлився через висловлювання про те, що Вітор Роке не грає через високу конкуренцію. Адже нібито саме Хаві наполіг на тому, щоб бразильця підписали взимку. Натомість спортивний директор Деку хотів, щоб форвард приєднався до команди влітку.

Тепер Лапорта наказав шукати заміну Хаві. Ймовірно, "блаугранас" розпочнуть перемовини з екс-наставником збірної Німеччини Хансі Флік. Або ж Барселону очолить Рафа Маркес, який зараз керує дублем каталонців.