УКР РУС

АПЛ збирається відмовитися від VAR з наступного сезону

15 травня 2024 , 22:47 / Читать на русском

Клуба Англійської Прем'єр-ліги наступного місяця проголосують за скасування системи відеодопомоги арбітрам (VAR).

VAR використовується в англійському елітному дивізіоні з 2019 року, допомагаючи покращити процес прийняття рішень головних суддів.

Уболівальники Тоттенхема раділи голам Холанда у ворота їхньої команди – передавали привіт клубу Зінченка

Однак, незважаючи на свою корисність, VAR часто стає предметом суперечок і дискусій як серед фанатів, так і серед клубів, що беруть участь у турнірі. Цього сезону клуб Ноттінгем Форест навіть запросив на роботу колишнього арбітра Марка Клаттенбурга з метою роз'яснення прийнятих рішень у матчах команди.

Спірні інциденти, що відбулися протягом сезону-2023/2024 посилили критику VAR та викликали сумніви у деяких команд та вболівальників щодо ефективності використання цієї системи.

Вулвергемптон офіційно подав до Прем'єр-ліги резолюцію із закликом відмовитися від VAR цього літа. На щорічних зборах 6 червня клуби АПЛ планують провести голосування про необхідність продовження використання системи VAR, починаючи з наступного сезону. Для ухвалення рішення потрібно отримати згоду 14 команд АПЛ з 20, повідомляє The Athletic.

Раніше подібне голосування провели у Швеції – клуби країни відмовилися запроваджувати VAR. Згідно з нормами УЄФА країни самі вирішують, проводити їм свої внутрішні турніри з VAR або без.