УКР РУС

Довбик – претендент на звання найкращого у Ла Лізі: у нього дев'ять конкурентів

15 травня 2024 , 17:36 / Читать на русском

Український нападник Жирони Артем Довбик потрапив до списку претендентів на звання найкращого гравця іспанської Ла Ліги сезону-2023/24.

Про це повідомляється на офіційному сайті Ла Ліги.

Яремчук піде з Валенсії вже влітку – його замінить переможець ЛЄ

26-річний українець опинився серед десяти номінантів на престижну нагороду. Крім Артема, на приз претендують Джуд Беллінгем (Реал), Такефуса Кубо (Реал Сосьєдад), Антуан Грізманн (Атлетіко), Кіріан Родрігес (Лас-Пальмас), Роберт Лєвандовскі (Барселона), Вінісіус Жуніор (Реал), Іско (Бетіс), Алеш Гарсія (Жирона) та Александр Сьорлот (Вільяреал).

Цього сезону Довбик зіграв 34 матчі за Жирону в чемпіонаті Іспанії, забив 20 голів та зробив 7 асистів.

Артем продовжує боротьбу за трофей Пічічі. Він очолює перегони бомбардирів Ла Ліги, на один м'яч випереджаючи півзахисника мадридського Реала Джуда Беллінгема та форварда Вільяреала Александра Сьорлота.

Жирона (75 очок) розташовується на третьому місці в Ла Лізі, на один бал відстаючи від Барселони, яка має матч у запасі. Підопічні Мічела вже забезпечили собі фініш у топ-4 поточного сезону Примери та перший в історії клубу вихід до Ліги чемпіонів.

У наступному турі Ла Ліги команда Довбика та ще одного українця Віктора Циганкова 19 травня на виїзді зустрінеться з Валенсією українського форварда Романа Яремчука.