УКР РУС

Мудрик голом допоміг Челсі здобути бойову перемогу у матчі з Ноттінгемом

11 травня 2024 , 21:32 / Читать на русском

Челсі зустрівся з Ноттінгемом в рамках 37-го туру АПЛ.

АПЛ, 37-й тур

Ноттінгем – Челсі – 2:3

Голи: Болі, 16, Хадсон-Одой, 75 – Мудрик, 8, Стерлінг, 80, Джексон, 82

Челсі продовжує боротьбу за шосту сходинку в Англійській Прем'єр-лізі, а от Ноттінгем Форест продовжує боротьбу за виживання в АПЛ. Михайло Мудрик вшосте поспіль вийшов у стартовому складі лондонців на матч АПЛ – це вперше для українця.

Одноклубники Мудрика і Зінченка та тренер Забарного – можна проголосувати за найкращих в АПЛ

Вже на старті поєдинку наш земляк відзначився голом. На 8-й хвилині Коул Палмер віддав чудову передачу на вінгера Челсі і той відкрив рахунок. До слова, українець вперше за два місяці відзначився голом на клубному рівні – "суха" серія тривала 10 матчів. Зауважимо, що у нинішньому сезоні Мудрик  провів уже 30 матчів в рамках АПЛ, де забив 6 голів та віддав дві результативні передачі. 

Втім, ще до кінця перерви господарі поля відігралися – Болі пробив головою після передачі Вайта. По перерві командам довго не вдавалося забити. На 75 хвилині Хадсон-Одой вивів господарів вперед, але вже за декілька миттєвостей Стерлінг відновив паритет. Ба більше, Джексон на 82-й хвилині зробив рахунок 3:2 на користь "пенсіонерів". З таким рахунком і завершився матч. 

Українця замінили на 73-й хвилині. За час проведений на полі він встиг 29 разів торкнутися м'яча, віддати 11/17 (65%) точних передач, 1 удар у ствір воріт, 5 з 8 разів виграв боротьбу за позицію, виграв 1 повітряний поєдинок та заробив 2 фоли. Статистичний портал Sofascore оцінив гру українця в 7,5 бала.

Челсі опинився на 7-му місці з 57-ма балами, завадивши Нотттінгем Форест офіційно залишитися в АПЛ.