УКР РУС

Евертон без Миколенка подарував важливі очки аутсайдеру, який бореться за виживання

4 травня 2024 , 00:06 / Читать на русском

Відбувся матч 36-го туру АПЛ, в якому Лутон приймав Евертон.

АПЛ. 36-й тур

Лутон – Евертон – 1:1

Голи: Адебайо, 31 – Калверт-Льюїн, 26 (пен.)

Евертон вдруге зіграв без українського захисника Віталія Миколенка, який зазнав неприємної травми у грі проти Ліверпуля і вилетів до кінця сезону.

Миколенко ризикує пропустити Євро-2024 – в Евертоні розкрили подробиці

У черговому матчі англійської Прем'єр-ліги "ірискам" протистояв міцний новачок ліги Лутон, який більшу частину сезону боровся з ними за виживання. Наразі підопічні Дайча відірвались від небезпечної зони, натомість їх суперник продовжує змагатися за місце в еліті на наступний сезон. 

У підсумку команди показали рівну гру і не змогли визначити переможця. Мерсисайдці створили більше гольових нагод, але відзначились лише один раз у першому таймі. Нападник Калверт-Льюїн реалізував удар з 11-метрової позначки.

Через декілька хвилин господарі потужно відповіли – Адебайо розібрався з опонентами і відправив м'яч у сітку, ставши лише другим гравцем Лутона за 37 років, який забив понад 10 голів в одному сезоні вищої ліги. 

Наприкінці Лутон мав декілька серйозних моментів, але реалізувати їх не зміг та продовжує посідати 18 сходинку. Евертон не програє вже чотири матчі і йде 15-м.