УКР РУС

Миколенко покинув Гудісон Парк у захисному чоботі – лікар оцінив серйозність травми українця

25 квітня 2024 , 09:29 / Читать на русском

Український захисник Евертона Віталій Миколенко отримав ушкодження у поєдинку з Ліверпулем у 29-му турі АПЛ.

Наприкінці першого тайму Миколенко невдало приземлився, зіштовхнувшись з Дарвіном Нуньєсом. Після медичної допомоги українець зміг підвестися та навіть дограв час до перерви. Однак на другий тайм Віталій вже не вийшов.

Миколенко зазнав важкої травми у переможному дербі з Ліверпулем, Ман Юнайтед врятувався від ганьби, Забарному пощастило – АПЛ

За інформацією журналіста Патріка Бойленда, наш земляк покидав стадіон у захисному черевику.

Український спортивний лікар Дмитро Бабелюк спробував оцінити ступінь ушкодження Миколенка. "Причиною підвороту гомілкостопу стало те, що п'ятка лівої ноги наступила на ногу Дарвіна, змінюючи кут опори. У підсумку бачимо типовий підворот суглоба з ушкодженням латеральної групи звʼязок. Як правило, вони при такій травмі розриваються.

Факт того, що Віталій зміг дограти тайм, хоч і кульгаючи, дає надію, що не все так страшно. Однак, ушкодження зв'язок точно є, питання наскільки воно серйозне. Відновлення від такої травми може зайняти від 2 до 6 тижнів, залежно від складності надриву.

Найкращий сценарій для Віталія – розтяг зв'язок і пропуск понад тиждень після чого повернення на поле з щільно затейпованим гомілкостопом", – написав лікар у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, Еверто у тому поєдинку здолав Ліверпуль з рахунком 2:0.