УКР РУС

Минай – Динамо: УАФ провела службове розслідування

24 квітня 2024 , 20:11 / Читать на русском

Українська асоціація футболу (УАФ) провела службове розслідування за фактом можливого впливу на результат матчу 16 туру чемпіонату України між київським Динамо та ужгородським Минаєм.

Про це УАФ повідомила в заяві на своєму офіційному сайті.

Спроба підкупу гравців Миная: журналіст заперечує вину друга Мілевського

"Превентивними заходами було попереджено вплив (маніпулювання) на результат матчу. В подальшому в межах службового розслідування здійснено відрядження в розташування ФК Минай, зібрані дані та свідчення, які стосуються справи. Зокрема, опитані представники ФК Минай та представник третьої сторони. Всі матеріали будуть передані до комітету з етики та чесної гри", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, 20 квітня спортивний журналіст Роман Бебех повідомив, що двом гравцям Миная пропонували гроші за "злив" матчу проти Динамо. Пізніше Ігор Бурбас підтвердив інформацію Бебеха та розкрив імена фігурантів скандалу – ними виявилися захисники Миная Дмитро Нємчанінов та Євгеній Скиба, а також Сергій Третьяк – друг Артема Мілевського.

Після того Третьяк заявив, що його політичні конкуренти намагаються використати цю справу, щоб завадити йому перемогти на виборах мера Києва у 2028 році.

Журналіст Володимир Звєров також стверджує, що Третьяк не має стосунку до цієї історії. Була неназвана третя особа. Також начебто намагалися підкупити не лише Дмитра Нємчанінова і Євгена Скибу, а й третього футболіста Миная. Гравцям висували чітку вимогу – організувати перемогу Динамо з форою 2,5. Тобто кияни повинні були взяти гору з різницею три або більше голів.

Матч Минай – Динамо відбувся 17 квітня і завершився перемогою "біло-синіх" з рахунком 3:1.