УКР РУС

Луческу зробив скандальну заяву – засуджує відсторонення російських спортсменів

14 березня 2022 , 14:24 / Читать на русском

Головний тренер київського Динамо Мірча Луческу виявився одним з тих, хто не розуміє, що росія повинна відповідати за вторгнення в Україну у всіх сферах життя.

"Ніколи не думав, що може початися війна. Українці та росіяни жили разом, як брати. Це, скоріше, політична проблема. Українці пишаються своєю культурою, це буде довга битва, у якій ніхто не виграє, будуть лише втрати. Страх? Ні, у мене його не було.

"Рашизм – чума 21 століття": Динамо вказало на небезпеку ідеології Росії

Відсторонення російських команд і спортсменів від міжнародних змагань? Для мене спорт не має нічого спільного з політикою. Спорт – це культура, тому ухвалення таких рішень вважаю неправильним.

Люди повинні продовжувати брати участь у ​​спортивних змаганнях. Їм це потрібно. Я не згоден відбирати у спортсменів право бути чемпіонами. Спорт може тільки допомогти", – цитує Луческу Gianluca Di Marzio з посиланням на Radio Anch'io Sport.

Подібна думка є, щонайменше, суперечливою, зважаючи на те, що росія вже майже три тижні провадить геноцид українського народу, бомбардуючи міста, що призводить до масових жертв серед мирного населення.