УКР РУС

Колос переміг Ворсклу та залишив небезпечну зону: команда врятувала тренера від звільнення

20 квітня 2024 , 20:13 / Читать на русском

Ворскла і Колос очним поєдинком закрили перший ігровий день 25-го туру УПЛ.

УПЛ, 25-й тур

Ворскла – Колос – 0:2.

Голи: Безбородько, 53, Велетень, 86.

Обидві команди знаходяться ближче до середини турнірної таблиці: до матчу їх розділяло лише п'ять очок. Але якщо підопічні Сергія Долганського почуваються досить безпечно, то колектив із Київської області ризикував опинитися поряд із зоною перехідних матчів.

Кривбас переміг Чорноморець і наздогнав Динамо – вольова перемога команди Вернидуба

Полтавських футболістів зараз, напевно, більше турбує результат фінального матчу за Кубок України, який відбудеться вже менш ніж за місяць у Рівному. Адже перемога в ньому принесе клубу не лише трофей, а й вихід до одного з європейських кубків наступного сезону.

Тому, як здавалось, мотивація у Колоса була дещо вищою. До того ж, за чутками, керівництво клубу не дуже задоволене останніми результатами, на що вже вказало головному тренеру Ярославу Вишняку.

Гра почалася з запізненням майже на півгодини, через повітряну тривогу у Полтавській області. Господарі були більш активними протягом усієї гри, мали не стовідсоткові, але й непогані шанси, щоб відзначитися. Втім, чудово цього дня у воротах діяв Фесюн.

Гості доволі вдало оборонялися та потроху шукали свої шанси в атаці. Зрештою знайшли. На 53-й хвилині Ільїн зі своєї половини поля віддав дальній верховий пас на Безбородька. Той головою прокинув м'яч собі на хід, а потім несподівано пробив з-за меж штрафного майданчика – м'яч влучив у дальній нижній кут воріт. Гол вийшов дуже ефектним.

Після цього Колос ще більше зосередився на обороні, а полтавці відчайдушно намагалися відігратися. Зазначимо, що другий тайм проходив під справжньою зливою, тому на надважкому полі захищатися Колосу було значно легше, ніж Ворсклі атакувати.

А коли Велетень під завісу матчу подвоїм перевагу гостей, абсолютно все у цій грі  стало ясно.

Колос набрав 28 очок, та піднявся на 10-е місце. Це значний крок для команди, яка залишила небезпечну зону. У полтавців залишилось 30 балів. Вони – сьомі.