УКР РУС

Довбик йде на рекорд – українець може стати новою легендою Жирони

11 квітня 2024 , 17:55 / Читать на русском

Нападник збірної України Артем Довбик може побити рекорд легенди Жирони Крістіана Стуані за результативністю в одному сезоні.

Довбик з 16-ма голами у 28 поєдинках – один з найкращих бомбардирів Ла Ліги та беззаперечний лідер атаки Жирони у поточному сезоні.

Але українець ще й може потрапити в історію каталонців – стати найкращим снайпером клубу в одному сезоні Прімери. Для цього нападнику потрібно побити рекорд Крістіана Стуані, який у сезоні-2017/18 забив за Жирону 21 гол у Ла Лізі. Час у гравця збірної України є: до кінця сезону у Прімері Жирона зіграє ще вісім матчів, зазначає sport-express.ua

Циганков отримав нове ушкодження і ризикує пропустити матч з Атлетіко

У нинішньому сезоні у всіх офіційних турнірах за свою команду Довбик провів 31 матч, забив 16 голів та віддав сім результативних передач.

Наразі Жирона з 65 очками в активі посідає третє місце в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії. У Барселони, яка йде другою, 67 балів, а у першого Реала – 75.

Наступний матч команда Довбика та Циганкова зіграє з мадридським Атлетіко 13 квітня. Також у цьому місяці на Жирону чекають протистояння з Кадісом (20.04) та Лас-Пальмасом (29.04).