УКР РУС

Ліверпуль здолав команду екс-тренера Шахтаря та опинився на вершині АПЛ – Салах припустився помилки, але забив

31 березня 2024 , 17:57 / Читать на русском

Ліверпуль зустрівся з Брайтоном в рамках 30-го туру англійської Прем'єр-ліги.

АПЛ, 30-й тур

Ліверпуль – Брайтон – 2:1

Голи: Діас, 27, Салах, 65 – Велбек, 2

Ліверпуль продовжує боротьбу за чемпіонство. Цього разу суперником "червоних" став Брайтон, який у крайніх матчах нарешті почав перемагати. До слова, головним тренером "чайок" є Роберто де Дзербі, який свого часу був коучем Шахтаря. Битва на Енфілді виявилася досить яскравою.

Тренер Вайлдера пригрозив екс-захиснику Ліверпуля – легенда дозволив собі зайвого у прямому ефірі з його коханою-телеведучою

Господарі неочікувано швидко пропустили. Салах зрізав на половині поля суперників, що призвело до перехоплення м'яча, тож вже на 2-й хвилині зустрічі Велбек відкрив рахунок. Та підопічні Клоппа зуміли швидко увімкнутися. Завдяки цьому мерсисайдцям ще до завершення першого тайму вдалося відігратися. На 27-й хвилині після виконання чергового кутового Діас підібрав м'яч у карному майданчику та відновив паритет.

По перерві Салах вивів свою команду вперед завдяки неймовірній передачі Макаллістера. Господарі поля виконали ще декілька спроб, втім, марно. На 71-й хвилині Діас оформив дубль, однак святкування "червоних" швидко припинив арбітр. Кут зафіксував положення поза грою і скасував взяття воріт.

Під завісу поєдинку команди обмінялися шансами на гол, та Вербругген та Келлехер зуміли парирувати. До кінця матчу так і не вдалося змінити рахунок.

Ліверпуль зумів вибороти надважливі три очки у боротьбі за чемпіонство в АПЛ. Наразі підопічні клопа розташовуються на вершині турнірної таблиці, маючи в активі 67 балів. Втім, вже сьогодні, 31 березня, між собою зіграють два головних конкуренти мерсисайдців – Арсенал (64 пункти) та Манчестер Сіті (63). Натомість Брайтон опинився на 9-му місці з 42 очками.