УКР РУС

Десятеро українських футбольних легіонерів щомісяця фінансово підтримують сім'ї загиблих фанатів – список

19 лютого 2024 , 22:12 / Читать на русском

Відомий український журналіст Віктор Вацко розповів про благодійність, якою займаються гравці збірної України з футболу.

"Минулого тижня я отримав дуже цікаву інформацію. Я цього не знав і вважаю за потрібне нею поділитися. Виявляється, 10 наших футболістів-легіонерів, чинних гравців національної збірної України, системно щомісячно підтримують родини загиблих футбольних фанів. Зараз їхні донати – це щомісячні виплати 12-м родинам загиблих героїв.

Мав позивний "Шахтар": на війні з росією загинув батько гравця молодіжної команди "гірників"

Хочу назвати прізвища цих футболістів. Сергій Сидорчук, Сергій Кривцов, Олександр Зінченко, Артем Довбик, Віктор Циганков, Віталій Миколенко, Роман Яремчук, Руслан Маліновський, Анатолій Трубін, Ілля Забарний.

Я знаю особисто майже всіх, але від жодного з них досі про це не чув. Чому розповідаю про це публічно? По-перше, хочу висловити їм колосальний респект. У нашому футболі потрібно говорити не лише про погане, а й про хороше також.

Хочу висловити щире сподівання, що до цих 10-ти виявлять бажання приєднатися й інші футболісти, які виступають за кордоном. Колись таким чином після одного з випусків зателефонував Сергій Ребров, який тоді ще працював в Аль-Айні. Сказав, що хоче допомагати. І активно допомагає з того часу.

Тому, шановні футболісти – легіонери і не тільки. Долучайтеся. Допомоги ніколи забагато не буває. Ви просто на хвилинку сядьте в спокої на самоті і задумайтеся над одним важливим моментом. Ви маєте можливість грати у футбол. Ми, вболівальники, маємо можливість дивитися, як ви граєте, коментувати, обговорювати ваш футбол тільки завдяки мужності та хоробрості людей, які зараз захищають нашу країну зі зброєю в руках. І наш обов'язок – надавати їм всебічну підтримку, наскільки це дозволяють наші можливості", – сказав журналіст в ефірі авторської програми Вацко on air.

Від початку повномасштабного вторгнення росії, загинуло понад 200 українських ультрас, які віддали життя за Батьківщину.