УКР РУС

Шахтар створив команду із захисників України з ампутаціями

6 лютого 2024 , 08:30 / Читать на русском

Донецький Шахтар долучився до реабілітації українських військових, які отримали важкі поранення, захищаючи Батьківщину від російської навали.

На своєму офіційному сайті донецький клуб оголосив про створення футбольної команди для людей з інвалідністю. Її учасниками стануть військові, які під час бойових дій пережили ампутацію через складні поранення.

Шевченко – про серйозну проблему українського футболу пов'язану з війною: "Потрібна допомога решти світу"

На стартовому етапі до колективу увійдуть 20 гравців та наставник, які будуть проводити систематичні тренування в Києві та у Щасливому (Київська область). Набір футболістів і підготовка тренерів розпочнуться уже скоро. У перспективі команда має брати участь змаганнях. Зокрема, й за кордоном. 

"Українські воїни, які віддали своє здоров’я, захищаючи країну від ворога, сьогодні як ніхто потребують підтримки суспільства. За різними оцінками наразі в Україні близько 50 тисяч військовослужбовців мають ампутації через поранення. Шахтар – перший клуб УПЛ, який створює команду для військових з ампутаціями.

Наше завдання – створити всі умови для того, щоб ці люди могли інтегруватися та повернутися, наскільки це можливо, до активного життя. Під час організації нової команди ми спиратимемось на міжнародну практику адаптивного футболу", – сказав у коментарі генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін.