УКР РУС

Костюк: Дуже пишаюся українцями за те, що ми так довго вистояли, не втрачали віри і продовжуємо боротися

22 січня 2024 , 23:38 / Читать на русском

Українська тенісистка Марта Костюк поміркувала щодо успіхів українських тенісистів під час війни.

"Чому українські гравці змогли досягти успіху, попри складні особисті обставини? Це дуже хороше запитання. Не знаю. Я справді не знаю. Вважаю, це свідчить про те, що людські можливості протистояти стресу та всьому навколо нього безмежні.

Костюк назвала головну мету в кар'єрі: "Ніхто з українських гравців в одиночному розряді цього ще не робив"

Для мене особисто це було дуже важко, але водночас я дуже виросла як особистість. Найдивніші речі, які траплялися, допомогли мені так швидко вирости. Якби в моєму житті ніколи не було війни, я не думаю, що змогла б так вирости, як виросла за останні два роки.

Думаю, що це стосується того, як ви сприймаєте, тому що трапляються різні речі. Але думаю, якщо ви сприймете їх як тягар або, наприклад, думатимете, "чому це відбувається зі мною, а не з іншими людьми", якщо ви ставите себе жертвою, що я вважаю нормальним. Я думаю, що кожна людина постійно переживає таке відчуття. Не весь час, але час від часу. Вважаю, що чим більше ти зможеш мінімізувати це відчуття жертви, тим легше буде жити.

Чесно кажучи, я дуже пишаюся всіма нами за те, що ми так довго вистояли, не втрачали віри і продовжуємо боротись, боротися за свої права і боротися за всіх. Не знаю. Я вважаю, що це лише показує, наскільки сильний український народ", – сказала Костюк ASAP Text.